CASE

HRM migratie en integratie

De uitdaging

Het Amsterdam UMC had een grote HRM uitdaging met de fusie van het Academisch Medisch Centrum (AMC) en het Vrije Universiteit Medisch Centrum (VUmc). De gekozen oplossing is om voormalige AMC-medewerkers over te voeren naar Peoplesoft, het systeem wat bij VUmc al in gebruik is. De VUmc organisatiestructuur diende grotendeels intact te blijven bij het toevoegen van de AMC-medewerkers. Dit complexe proces vereiste de deskundigheid van Metaverses. Het AMC heeft zowel Beaufort als Persys in gebruik voor personeelsgegevens, met koppelingen met het AGB-register.

Project details

  • Twee bron systemen voor personeelsgegevens
  • Koppelingen met AGB-register
  • 23.000 relaties in 24 categorieën
  • Rekening houdend met bestaande organisatiestructuur in doelsysteem
  • 73.000 historische en toekomstige functie mutaties uitgevoerd
  • Volledige migratie van 40 HRM gegevensobjecten

De oplossing

Met de innovatieve methodiek van Metaverses kon de integratie en transformatie van gegevens uit verschillende bronsystemen gestroomlijnd worden, waarbij ook de datakwaliteit is gecontroleerd. Door een iteratief proces zijn eventuele problemen snel geïdentificeerd en opgelost.

De grootste uitdaging om de AMC-data en processen aan te laten sluiten op de VUmc organisatiestructuur is succesvol gerealiseerd door zeer gedetailleerde mapping- en transformatieregels voor alle soorten relaties, zoals naast reguliere medewerkers, ook studenten en vrijwilligers. Voor alle relaties zijn tevens de volledige arbeidshistorie en toekomstige mutaties gemigreerd.

Naast de medewerkers en hun functie zijn zo’n 40 andere HRM onderdelen gemigreerd, zoals aanvullende arbeidsvoorwaarden (vergoedingen en inhoudingen) en verlof- en absentiegeschiedenis.

Dankzij de goede samenwerking tussen alle partijen is Peoplesoft volledig operationeel voor alle medewerkers van het Amsterdam UMC.

Wat kunnen wij voor jouw organisatie betekenen?