CASE

Pensioen migratie

De uitdaging

Zwitserleven stond voor de uitdaging om een omvangrijke migratie te realiseren van hun premievrije pensioendeelnemers. Het legacy systeem in gebruik voldoet niet meer aan de vereisten die Zwitserleven stelt aan hun systemen. Wetende dat er een aanzienlijke complexiteit schuilt in deze conversie en dat traditionele migratie methoden vaak niet leveren wat er wordt beloofd, is Zwitserleven op zoek gegaan naar een innovatie partij die levert. Metaverses is geselecteerd om deze migratie uit te voeren vanwege onze innovatieve aanpak, ervaren collega’s en flexibiliteit in de ingezette tooling.

Project details

De portefeuille omvatte:

  • 105.000 deelnemers;
  • 22.000 contracten;
  • 28.000 pensioenregelingen;
  • 69.000 memovelden;
  • 3.000 speciale partners;
  • Fondsrationalisatie van 90 verschillende fondsen naar 50 nieuwe fondsen;
  • Bron verdeeld over 41 primaire bronbestanden, die schoning en verrijking vereisten

De oplossing

We zijn gestart met een analyse van de doelstructuur en de brongegevens tijdens een korte intake periode. In de daaropvolgende weken is de volledige conversielogica ontwikkeld en gevalideerd.

Gedurende drie weken hebben we zeven workshops gefaciliteerd, voornamelijk voor het goedkeuren en testen van de conversieresultaten en om de complexere datatransformatie te specificeren. Tijdens deze workshops is de conversieoutput direct beschikbaar en kan de transformatie indien nodig onmiddellijk worden aangepast.

Metaverses heeft met deze werkwijze in enkele weken succesvol de conversie van 28,000 pensioenregelingen inclusief fondsrationalisatie en datakwaliteitsverbeteringen afgerond voor een kleine 100,000 pensioendeelnemers.

De belangrijkste succesfactoren van dit project zijn de korte doorlooptijd, transparantie over de conversie logica, beperkte impact op de schaarse middelen van de klant en goede controleerbaarheid van de conversieresultaten.

Wat kunnen wij voor jouw organisatie betekenen?